Dushi loopfietsen en loopscooters

Alle eerste momenten zijn bijzonder. De eerste keer omrollen in de box, de eerste brabbelende woordjes, een paar voorzichtige stapjes en de eerste keer op de fiets natuurlijk.

Ideaal als voorbereiding op het echte fietswerk

De Dushi loopfietsen en houten loopscooters zijn ideaal voor die eerste keer fietsen. Niet alleen leert je kindje op een loopfiets of -scooter sneller lopen, maar ook de overgang naar een echte grote jongens- of meidenfiets wordt straks een stuk makkelijker.

Op welke loopfiets of -scooter
ga jij de wereld rond?

Waarom kiezen voor een loopfiets of loopscooter?

Een loopfiets of loopscooter is niet alleen heel leuk, maar ook nog heel leerzaam. Net als bij een echte fiets, zal je kind op een loopfiets namelijk evenwicht moeten proberen te houden. Dat helpt als hij of zij later op een echte fiets stapt. Ook wordt met een loopfiets of loopscooter de grove motoriek gestimuleerd. Je kindje moet immers niet alleen balans houden, maar ook nog sturen en zichzelf vooruit bewegen. En natuurlijk afstanden en snelheden inschatten, want anders is het botsen en vallen geblazen.

Makkelijker leren lopen en fietsen

Al met al is een loopfiets of loopscooter een mooie tussenstap naar een echte grote jongens- of meisjesfiets. Het maakt het uiteindelijke fietsen makkelijker en is in de tussentijd goed voor de loopontwikkeling. Maar vooral is een loopfiets of loopscooter leuk en geeft het je kindje het gevoel stappen te maken. En dat is nog altijd het allerbelangrijkste.

Vanaf welke leeftijd een loopfiets of loopscooter?

Sommige kinderen kunnen al vanaf een jaar of 1 op een loopfiets of -scooter, maar dan wel een met drie of vier wielen. De balans zoeken is namelijk nog te moeilijk en veel kinderen hebben pas net leren lopen. Wij adviseren ouders, opa’s en oma’s dan ook om pas vanaf 2-jarige leeftijd een loopfiets of loopscooter met twee wielen te kopen. In het begin zal het nog wel wat onwennig zijn, maar voordat je het weet heb je moeite om je kindje bij te kunnen houden.

Een loopfiets of -scooter of toch een driewieler?

Kies je voor een loopfiets of loopscooter? Of toch liever voor een driewieler? Dat is persoonlijk en vooral heel erg afhankelijk van het kind zelf. Sommige kinderen hebben net wat meer behoefte aan zekerheid en voor hen is een driewieler in het begin dan ook beter. Anderen kunnen al op jonge leeftijd de hele wereld aan en zijn voor niets of niemand bang. In dat geval kun je misschien beter kiezen voor een loopfiets of loopscooter, omdat deze meer doen voor het evenwichtsgevoel.

Bovendien zie je dat kinderen die “geoefend” hebben op een loopfiets of loopscooter vaak op een echte fiets geen zijwieltjes meer nodig hebben. Ga bij je keuze echter vooral op je gevoel af. Jij kent jouw kind het beste en weet beter dan wie dan ook wat het beste is voor je kind.

Ontdek meer mooi Dushi speelgoed en lifestyleproducten

Dushi-knuffels pluche
om van te houden en te leren

Ik ga op reis en neem mee?
kindertassen en -trolleys

De leukste kraamcadeaus
om te geven en te krijgen

Translate »